Feribot naufragiat în largul Coreei de Sud. Trei oameni au murit și aproape 300 sunt dați dispăruți

Data publicării:
feribot

Actualizare 15:00: Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii. Zeci de nave şi elicoptere au ajuns imediat la faţa locului şi au început operaţiunile de salvare. Sute de oameni, dintre care majoritatea elevi de liceu, sunt în continuare daţi dispăruţi.

„Feribotul a început să se clatine, aşa că am întrebat dacă ne putem salva, dar ne tot spuneau să rămânem nemişcaţi. Sunt foarte îngrijorat pentru ceilalţi elevi”, a povestit unul dintre supraviețuitori.

Disperaţi, sute de părinţi au sosit imediat în apropierea insulei Jindo, unde s-a răsturnat nava.

„Am simţit că mi se opreşte inima. Nu vă pot descrie sentimentul într-un singur cuvânt. Şocul a fost prea mare. Nici măcar nu pot vorbi despre acest lucru”, a povestit unul dintre părinți.

Autorităţile sud-coreene au intervenit cu un număr impresionant de echipe de salvare.

„Au fost mobilizate 18 elicoptere pentru operaţiunile de salvare, alături de o echipă de pompieri, paza de coastă, Marina şi forţe de poliţie. Au fost mobilizate 34 de nave ale pazei de coastă şi 25 ale Marinei”, a declarat Lee Gyeong-Og, adjunctul ministrului pentru Administraţie Publică.

Feribotul plecase din portul Incheon, aflat în nord-vestul ţării, şi trebuia să ajungă pe insula Jeju, în sud, dar s-a răsturnat şi apoi s-a scufundat în preajma insulei Jindo.


La bord se aflau 476 de persoane, majoritatea liceeni. Cel puţin 150 de pasageri au fost salvaţi până acum după ce s-au aruncat în apă. Autorităţile coreene au început o amplă operaţiune de salvare. Peste 30 de nave au fost trimise la faţa locului şi aproape 20 elicoptere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Specialiştii sud-coreeni nu au reuşit să stabilească până acum cauzele accidentului, dar pasagerii salvaţi până acum spun că au auzit o izbitură puternică, după care nava a început să se clatine.

Feribotul plecase din nord-vestul ţării şi se îndrepta spre insula Jeju, din sud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri