Sari la conținut

Fetița de 10 ani din India, care a rămas însărcinată în urma unui viol, a născut

Fetița de 10 ani din India, care a rămas însărcinată în urma unui viol și căreia Curtea Supremă i-a refuzat dreptul de a face avort, a adus pe lume o fetiță, relatează BBC News.

Potrivit BBC, fetița nu este conștientă de faptul că a născut, iar apropiații i-au spus, în timpul sarcinii, că abdomenul i s-a mărit deoarece „avea o piatră mare în stomac”. Bebelușul adus pe lume de copilă a fost născut prin cezariană și cântărește 2,5 kilograme. Atât mama, cât și bebelușul sunt în siguranță și în afara oricărui pericol, au declarat medicii.

Fetița a fost violată de mai multe ori în ultimele șapte luni de către un unchi, care a fost arestat. Sarcina copilei a fost descoperită abia luna trecută, când fetița s-a plâns de dureri de stomac, iar părinții au dus-o la spital.

Curtea Supremă din India i-a refuzat dreptul micuței de a face avort, pe motiv că sarcina este prea avansată, iar mai mulți medici au susținut că o întrerupere de sarcină ar fi prea riscantă.

Bebelușul s-a născut prematur la 35 de săptămâni și se află la terapia intensivă neo-natală, unde va rămâne pentru câteva zile. Părinții fetiței de 10 ani au declarat că nu vor să aibă nimic de-a face cu bebelușul, nici măcar nu au vrut să îl vadă și intenționează să îl dea spre adopție.

Cazul fetiței de 10 ani a stârnit dezbateri aprinse în India, unde un copil cu vârsta sub 16 ani este violat la fiecare 155 de minute, iar peste 10.000 de copii au fost abuzați sexual în 2015. De asemenea, 240 de milioane de femei din India sunt măritate cu forța înainte să împlinească 18 ani, iar 53,22% dintre copiii care au participat la un studiu al guvernului au fost victime ale unor forme de abuz sexual.