Fetiţă de 5 ani, salvată de sub dărâmăturile casei bombardate

Data publicării:
alep fetita

Imaginile zilei vin iarăşi din oraşul sirian Alep. Drama unei fetiţe impresionează o lume întreagă. Copila de 5 ani a fost salvată, în ultimul moment, de sub dărâmăturile casei bombardate. A suferit, însă, răni grave şi nu se ştie, încă, dacă va supravieţui. Dacă îşi va reveni, va afla că războiul a lăsat-o singură pe lume. Părinţii şi cei patru fraţi ai ei nu mai sunt. Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoţional.

Captivă sub tone de dărâmături, Rawan nu se poate mişca. Bombardamentele care i-au distrus casa au lăsat-o întinsă pe burtă, imobilizată. Plânge speriată, şi nici vocile celor din jur nu reuşesc să o aline. Cu mâinile goale, oamenii sapă disperaţi cu toţii prin moloz, încercând să o scoată la timp pe fetiţă din capcana morţii.

Rawan e scoasă, în cele din urmă, de sub dărâmături şi e purtată pe braţe până la ambulanţa în care primeşte îngrijiri. Lasă în urmă casa în care şi-a petrecut primii ani din viaţă şi odată cu ea, îşi lasă în urmă întreaga familie. Părinţii şi cei patru fraţi ai ei au pierit în bombardament.

Rawan e doar unul dintre miile de copii din Alep, supravieţuitori ai unui război pe care nu-l înţeleg. Peste oraş cad zilnic bombe, iar cei care scapă azi nu au nicio certitudine că mâine vor fi la fel de norocoşi.

Nici nu mai contează cine e reponsabil pentru atacuri. Americanii, armata siriană, rebelii şi ruşii aruncă vina de la unii la alţii. Vorbe goale, în urma cărora rămân mormane de moloz şi strigăte de durere. Şi multă, multă teamă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri