Fiica lui Berlusconi ar putea prelua conducerea partidului acestuia

Data publicării:
silvio berlusconi afp-5

Presa din Italia scrie că, astfel, Silvio Berlusconi va pune capăt conflictelor politice iscate la Roma după ce, săptămâna trecută, a fost condamnat la închisoare pentru fraudă. Mulţi politicieni îi cer acum să renunţe la mandatul de senator.

Liderul Partidului Democrat din Italia, formaţiune aflată la guvernare alături de partidul condus de Silvio Berlusconi, vrea retragerea acestuia din viaţa publică.

„Este normal să demisioneze... Ce s-ar întâmpla în Statele Unite într-un astfel de caz? În ţările democratice, infracţiunile fiscale sunt tratate cu multă seriozitate. Principiul respectării legilor trebuie să primeze în faţa oricăror calcule politice”, a subliniat Guglielmo Epifani, preşedintele Partidului Democrat din Italia.

PdL, afiliat Partidului Popular European, ar urma să-și reia și numele original, Forza Italia.

Dacă aceste speculații se confirmă, comparația cu un alt duo politic – familia Le Pen din Franța - este inevitabilă, scrie EurActiv: Marine Le Pen i-a urmat tatălui ei, Jean-Marie Le Pen, în fruntea Frontului Național, în 2011.

Cine este Marina Berlusconi

FOTO: MEDIAFAX/AFP

Potrivit Forbes, Marina Berlusconi era, în 2007, pe locul 33 în rândul celor mai putenice femei din lume. Ea joacă un rol important în afacerile familiei. În 1996, s-a alăturat Fininvest, societatea pe acțiuni a familiei Berlusconi și a devenit președinte în 2005.

Cea mai mare dintre cei cinci copii ai lui Berlusconi, Marina va împlini 47 de ani peste două zile. Începând din 2003, ea conduce editura Mondadori, iar până în 2012 a fost directoarea băncii de investiții Mediobanca.

Marina Berlusconieste apreciată de doamnele din partid, care consideră că ea este o adevărată moștenitoare a lui Silvio Berlusconi.  Totuşi, spre deosebire de tatăl său, Marina Berlusconi este rar văzută zâmbind în public, se îmbracă în general în negru, fără a epata, şi a fost numită de presă „nimfa în negru, dependentă de muncă”.

Considerat până de curând cel mai probabil succesor, Angelino Alfano o susține, de asemenea, pe fiica magnatului presei. El a declarat într-o emisiune televizată că „Berlusconi este un nume, o marcă, o garanție”

Nu toate vocile din partid sunt, totuși, favorabile acestei predări de ștafetă. Renato Brunetta, liderul grupului PdL din Cameră, a declarat presei că nu-i plac dinastiiile, fie monarhice sau republicane.

Pe de altă parte, Silvio Berlusconi nu este îngrijorat că-şi va pierde mandatul de senator. Duminică, el a declarat în faţa susţinătorilor săi că este pregătit să lupte până la capăt pentru reformarea justiţiei.

Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă, trei dintre aceștia cu suspendare. Teoretic, Il Cavaliere ar trebui să execute doar un an de pedeapsă, însă nu va sta deloc la închisoare deoarece legea permite persoanelor care au depăşit vârsta de 70 de ani să îşi ispăşească sentinţa la domiciliu. În ceea ce priveşte funcția de parlamentar, Procuratura din Milano este cea care trebuie să înştiinţeze oficial Senatul de aplicarea sentinţei primite de Silvio Berlusconi. Apoi, demiterea din funcţie trebuie să fie validată printr-un vot secret în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri