Filmul Angelinei Jolie, sursa summitului împotriva violenţei sexuale în conflicte

Data publicării:
angelina

Pelicula a fost inspirată din poveștile victimelor din timpul războiului civil din Bosnia. Actriţa, ambasador al ONU, a declarat că după ce a ascultat mărturiile femeilor a decis să organizeze summitul.

La eveniment iau parte delegaţii din peste o sută de ţări, reprezentanţi guvernamentali, ONG-uri, prelaţi, experţi militari, membri ai unor asociaţii umanitare şi ai societăţii civile.

Ministrul britanic de Externe a povestit că filmul despre războiul din Bosnia, regizat de Angelina Jolie, l-a inspirat în organizarea acestui summit fără precedent.

„Filmul ''Ţara unde curge sânge şi miere'' m-a determinat pe mine şi pe Angelina Jolie să începem împreună această campanie care condamnă violurile din zonele de conflict. Acest film m-a încurajat să încep această campanie”, a declarat William Hague, ministrul britanic de Externe.

„Sper să vă gândiţi la Siria când urmăriţi acest film. Este de necrezut că la 20 de ani după asediul din Sarajevo vedem cum oraşe precum Homs şi Alep sunt asediate şi bombardate. Nouă milioane de sirieni şi-au părăsit casele şi sunt aproape trei milioane de refugiaţi în ţările vecine, toţi având poveşti despre omoruri, foamete şi violuri”, a argumentat Angelina Jolie.

Violența sexuală în conflicte a devenit o țintă a ONU în anul 2008, când Consiliul de Securitate a adoptat rezoluția 1820, care condamnă folosirea violului și a oricăror violențe de natură sexuală în cursul unor conflicte, afirmând că violul poate constitui o crimă de război, crimă împotriva umanității sau act constitutiv în raport cu genocidul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri