Fiul jurnalistului asasinat a plecat din Arabia Saudită, în ciuda interdicției de a părăsi țara

Data publicării:
Fiul lui Jamal Khasoggi si printul saudit

Fiul cel mare al jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi a părăsit Arabia Saudită, după luni de zile în care i s-a interzis să plece din țară, relatează The Guardian.

Chipul împietrit al lui Salah Khashoggi a impresionat milioane de oameni, la începutul săptămânii, când tănărul a fost chemat pentru a primi condoleanțe pentru moartea tatălui său, chiar de la cel acuzat că ar fi comandat asasinatul, prințul moștenitor Mohammed bin Salman (MBS).

Fiul jurnalistului saudit are dublă cetățenie, saudită și americană, însă i se interzisese să părăsească Arabia Saudită încă din urmă cu câteva luni. El a reușit să plece miercuri seara, au declarat apropiați acestuia pentru Reuters. Cel mai probabil, Salah Khashoggi a plecat în SUA.

Plecarea sa vine la scurt timp după ce autoritățile de la Riad au declarat că noi informații indică faptul că asasinarea lui Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul a fost o crimă cu premeditare.

Saudiții se contrazic din nou, întrucât au susținut, inițial, că moartea jurnalistului a fost accidentală.

Prinţul Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, este supus unor presiuni tot mai mari, în contextul în care este suspectat că a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi, un criric al regimului şi disident, sau că cel puţin a ştiut despre ea.

La începutul acestei săptămâni, regele saudit Salman şi prinţul moştenitor Mohammed bin Salman au primit familia jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis în consulatul saudit la Istanbul pe 2 octombrie, căreia i-au transmis condoleanţe.

În imagini, se vede însă cum fiul lui Jamal Khashoggi îi strânge cu răceală mâna regelui, cu chipul împietrit de furie. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri