Sari la conținut

Fiul președintelui din Filipine, suspectat că a facilitat un transport de droguri

Un transport de droguri din China către Filipine, în valoare de 125 de milioane de dolari, este noul scandal politic din țara asiatică. Paolo Duterte, fiul președintelui țării, ar fi ajutat la intrarea în Filipine a drogurilor. El a respins acuzațiile ca fiind „neîntemeiate”.

Opoziția filipneză afirmă că Paolo Duterte (foto), viceprimar al orașului Davao, ar fi ajutat ca drogurile să ajungă în portul din Manila.

El a fost audiat săptămâna aceasta într-o comisie a Senatului, la recomandarea tatălui său, președintele Rodrigo Duterte, cel care, culmea ironiei, a declarat război traficanților de droguri. Președintele i-a spus fiului să participe la audiere „dacă nu are nimic de ascuns”, să nu răspundă la unele întrebări și să invoce dreptul la tăcere, relatează Business Insider.

Nu pot să răspund unor acuzații bazate pe zvonuri. Am venit în fața dumneavoastră din respect pentru poporul filipinez”, a spus Paolo Duterte în fața comisiei parlamentare.

El este acum viceprimar în orașul Davao, oraș în care tatăl său a fost primar mai mult de două decenii, înainte să fie ales președinte anul trecut.

Șeful statului filipinez a repetat deseori că va demisiona dacă vor exista dovezi că membrii familiei sale au fost implicați în fapte de corupție. În aprilie 2016, Rodrigo Duterte a declarat că și-ar ucide propriii copii dacă vor consuma droguri.

Președintele din Filipine, Rodrigo Duterte, a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a inițiat o campanie sângeroasă împotriva traficului de droguri. Potrivit poliției, peste 2.100 de oameni au murit în urma operațiunilor împotriva traficului de droguri. Polițiștii se apărau de fiecare dată prin faptul că toate aceste persoane au fost ucise în legitimă apărare și au respins acuzațiile că executau oameni.