Fiul unui oficial kenyan, unul dintre teroriștii care au ucis 148 de studenți în atacul de la Universitatea din Garissa

Data publicării:
ATAC CAMPUS KENYA-1

Kenya este de astăzi în doliu, timp de trei zile, în memoria celor ucişi în atacul de la Universitatea din Garissa. Gruparea Al-Shabab, care a pus la cale masacrul, a ameninţat cu noi vărsări de sânge, dacă armata kenyană nu pune capăt operaţiunilor în Somalia. O studentă care a supravieţuit atacului şi-a spus povestea impresionantă: a stat două zile ascunsă într-o debara din campus, până a fost găsită de poliţişti. Nu s-a mişcat, convinsă că atacatorii sunt încă în clădire, iar când a rămas fără apă, a băut loţiune de corp.

Cynthia Cheriotich, supravieţuitoare a atacului: M-am rugat încontinuu la Dumnezeu, îmi spuneam că dacă acesta mi-e sfârşitul, atunci asta e...

Rugăciunile au fost singurele care au ajutat-o pe Cynthia să treacă peste momentele teribile ale atacului. Atunci când a auzit primele împuşcături, s-a ascuns într-o debara şi s-a acoperit cu hainele de acolo. Apoi, a auzit cum teroriştii îi ucideau colegii unul câte unul, pentru simplul motiv că erau creştini.

Cynthia Cheriotich, supravieţuitoare a atacului: (Teroriştii, n.r.) le-au spus colegilor care nu ştiau să citească din Coran să se întindă pe jos, iar ceilalţi au fost trimişi în altă parte.

Au urmat două zile îngrozitoare pentru tânăra de 19 ani. Aştepta să fie descoperită dintr-un moment în altul şi a încercat să se mişte cât mai puţin, pentru a nu atrage atenţia. Nu avea apă sau mâncare şi spune că a băut loţiune de corp pentru a supravieţui.

Un alt student al universităţii atacate a trăit şi el momente asemănătoare. Pentru a scăpa de terorişti, tânărul s-a prefăcut mort, iar mărturiile sale sunt cutremurătoare.

Cheruiot Tiebafy, supravieţuitor al atacului: M-am mânjit cu sângele colegilor mei, am băut sânge pentru a supravieţui. M-au întors pe toate părţile, m-au bătut, dar acum sunt în viaţă.

148 de studenţi au fost ucişi în cel mai sângeros atac petrecut în Kenya în ultimii 17 ani. Atacatorii, patru membri ai grupării Al-Shabaab, au fost omorâţi de poliţie după 16 ore de confruntări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri