Sari la conținut

Foarfecă scoasă din abdomen după 18 ani

Un bărbat din Vietnam a stat cu o foarfecă chirurgicală în abdomen timp de 18 ani. Instrumentul a fost uitat în corpul bărbatului în 1998 când a fost operat în urma unui accident de mașină. Medicii vietnamezi și-au reparat greșeala sâmbătă, relatează BBC News

medici operatie

Intervenția chirurgicală de sâmbătă s-a realizat sub supravegherea unor chirurgi din Hanoi care au zburat în provincia din nordul țării în care locuiește bărbatul. 

Pacientul de 54 de ani a mers la spital după ce a avut un accident de mașină și în urma ecografiei medicii au constatat că în stânga stomacului său se afla un instrument ascuțit. O a doua ecografie la un alt spital a arătat că instrumentul în cauză era o foarfecă chirurgicală de 15 centimetri care a fost uitată lângă colonul bărbatului, scrie ziarul Tuoi Tre.

radiografie barbat cu foarfeca in abdomen

Sursa: Cast-Iron and Steel Hospital/tuoitrenews.vn

Ma Van Nhat a povestit că foarfeca a fost lăsată de chirurgi acolo în 1998 când a fost operat la spitalul Bac Kan tot după un accident de mașină, conform Vietnam Express. Bărbatul nu a avut probleme de sănătate până recent când a început să îl doară stomacul. În ciuda medicamentelor luate, durerea persista, a spus bărbatul. 

Chirurgii care au scos acum instrumentul din abdomenul bărbatului au spus că mânerele ruginite ale foarfecii se lipiseră de organele lui. 

Ministerul Sănătății din Vietnam a cerut spitalului Bac Kan să deschidă o anchetă pentru a afla cine a uitat foarfeca în Ma Van Nhat. Directorul spitalului a promis că va face tot ce poate, însă a explicat că spitalele nu țin dosarele pacienților mai mult de 15 ani.

Ma Va Nhat va rămâne în spital până la sfârșitul săptămânii și apoi va fi externat.