„Foloseam bicicleta furată să ajung la serviciu”. Cine i-a sunat la ușă femeii din SUA, după ce a afișat acest mesaj

Data actualizării: Data publicării:
DNZXYG4DLI7QHAXJJSO4I7NGGU
@WashingtonPost

O femeie din SUA a cărei bicicletă a fost furată acum aproape două săptămâni și-a descris experiența într-un material postat pe blogul personal și preluat site-ul Washington Post.

DNZXYG4DLI7QHAXJJSO4I7NGGU
@Amanda Needham/WashingtonPost

După ce bicicleta i-a fost furată din fața casei din Brooklyn, New York, Amanda Needham i-a scris hoțului un mesaj imens, cu vopsea galbenă, și l-a prins pe gardul casei: „Persoanei care mi-a furat bicicleta, sper că ai nevoie de ea mai mult decât aveam eu. Valorează 200 de dolari second hand și aveam nevoie de ea să ajung la lucru. Nu îmi permit alta. Data viitoare, fură un Peugeot (n.r. Peugeot face și biciclete, care valoreaza mii de dolari) de la un hipster. Sau pur și simplu nu fura! P.S.: Adu-o înapoi”.

„M-am simțit puțin penibil, însă am lăsat pancarta acolo timp de șapte zile”, a povestit Amanda.

Prima data la ușă i-au sunat doi tineri de culoare, de 24 și 16 ani. Aceștia i-au oferit o bicicletă pentru copii. Era prea mică, însă singura pe care o aveau. Inițial a refuzat darul, însă, mișcată de gestul tinerilor, a acceptat în cele din urmă bicicleta.

La fix o săptămână de la incident, soneria a sunat din nou. În ușă era o femeie hispanică, de vârstă mijlocie, care i-a mărturisit că stă în Jersey, dar lucrează în Brooklyn și a condus de două ori în jurul casei pentru a citi în totalitate mesajul. A întrebat-o ce model de bicicletă vrea, în caz că va găsește una, pe care să i-o aducă. Amanda i-a spus că deja s-a înscris într-un program de bike sharing, în baza unui abonament lunar. Femeia a îmbrățișat-o.

A intrat în casă, apoi soneria s-a auzit din nou. Când a deschis, a văzut în ușă un bărbat grizonat, care i-a mărturisit că a văzut semnul în drum spre studio, i-a făcut o poză, iar de atunci se gândește încontinuu la el. Amanda i-a spus că deja a primit o bicicletă pentru copii și o îmbrățișare, iar asta reprezintă mai mult decât ar fi visat vreodată. Cel mai important, crede femeia, este că oamenilor le pasă.

Bărbatul i-a spus că este art dealer, că a postat poza pe Instagram și că vrea să cumpere afișul imens pentru 200 de dolari. Amanda a fost de acord.

O4QLOE5FEM33TLVCEPG2VUKKDA
@Amanda Needham/WashingtonPost

Așa s-a născut #KarmaCycle: Amanda, producător și scriitoare din Brooklyn, a dus bicicleta primită în dar la un atelier pentru a o repara și a o dona unui copil care are nevoie de ea. Acum speră că oamenii îi vor urma exemplul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri