FONDURI. Comisia Europeană a blocat accesul Poloniei la aproape un miliard de euro

Data publicării:
30012013 20fonduri 20polonia-46817

Comisia Europeană a blocat fonduri în valoare de 890 de milioane de euro, după ce o anchetă a autorităţilor de la Varşovia a descoperit un cartel format din cele mai mari firme de construcţii. Reprezentanţii guvernului polonez au declarat că decizia nu are niciun fundament, cu atât mai mult cu cât sistemul polonez de verificare a banilor publici este foarte eficient.

„Decizia Comisiei Europene este complet incomprehensibilă şi are la bază presupoziţii îndoielnice. Sistemul polonez de management, control şi verificare a proiectelor unionale funcţionează foarte eficient, lucru dovedit de nivelul de fonduri europene folosit de Polonia şi de modul în care sunt folosite”, a spus Adam Zdzieblo, ministrul adjunct pentru dezvoltare regională.

Autorităţile poloneze au declarat că cele 11 persoane suspectate, printre care directorii unor mari companii şi un funcţionar de stat, au fost puse deja sub acuzare pentru practici anticoncurenţiale.

„Ne aflăm în contact cu Comisia Europeană, cu reprezentanţii săi, pentru a rezolva problema şi a debloca fondurile cât mai curând posibil”, a adăugat Patrycja Wolinska-Bartkiewicz, subsecretar de stat.

Decizia Comisiei ar putea afecta serios statutul Poloniei de lider în absorbţia de fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri