FORTĂREAȚA EUROPEI. Bruxelles, cea mai păzită capitală de pe continent

Data publicării:
2311bruxelles-34933

Poliţiştii mişună pe străzi şi îi îndepărtează pe toţi trecătorii care îndrăznesc să se apropie de clădirea în care 27 de şefi de stat şi de guvern decid soarta Uniunii Europene în următorii şapte ani.

Măsurile de securitate de la summiturile europene din Bruxelles au fost sporite încă de acum doi ani, după ce militanţi Greenpeace au intrat în clădirea în care se aflau liderii UE. De atunci, şefii de stat şi de guvern au o intrare separată faţă de ceilalţi membri ai delegaţiilor.

Toate străzile care duc la Consiliul European sunt blocate de multă poliţie, sârmă ghimpată, bariere. Practic, nimeni nu intră dacă nu are o acreditare specială. Fiecare delegaţie are un membru care ține legătura în permanență cu forțele de securitate și le comunică unde se află și ce fac oficialii.

Consiliul European, acum în desfăşurare, este decisiv pentru viitorul Uniunii, iar interesul mass-media este pe măsură.

Importanţa crucială a acestui Consiliu European este reflectată şi de o prezenţă masivă a presei, aici la Bruxelles. Sute de jurnalişti din toate ţările europene au venit pentru a acoperi acst eveniment.

Bruxelles a fost în trecut ţinta organizaţiei Al-Qaida. În 2007, autorităţile belgiene au dejucat un atac ce viza eliberarea unui membru Al-Qaida arestat in capitala uniunii europene încă din 2001.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri