Fost campion de sumo, condamnat pe viaţă pentru apartenenţa la o organizaţie criminală

Data publicării:
2112 20condamnare 20sumo-39847

Petăr Stoianov, fost campion european de sumo şi şef al federaţiei bulgare de profil, Vasil Kostov şi Gheorghi Valev au fost găsiţi vinovaţi de complicitate şi tăinuire în cazul uciderii a trei oameni de afaceri în 2008 şi 2009, dar şi incendiere şi camătă. Decizia va putea fi atacată în tremen de 15 zile.

Alţi trei bărbaţi din aceeaşi bandă, numită „Ucigaşii”, au fost condamnaţi la închisoare de la 4 la 17 ani. Cei şase au fost arestaţi în 2010.

“Vom face apel împotriva acestei sentinţe injuste, care nu se bazează pe evidenţe şi pronunţată de o curte ilegală”, a declarat avocatul apărării.

Petăr Stoianov, poreclit „Căpetenia”, este un prieten apropiat al celui mai mare luptător de sumo bulgar, celebrul Kotooshu - primul european care a câştigat prestigioasa Cupă a Împăratului.

Verdictul împotriva lui Stoianov este o nouă lovitură dată sportului tradiţional japonez sumo, care cunoaşte un declin de popularitate, fiind măcinat de acuzaţii de trucare de meciuri, consum de droguri, violenţă şi presupuse legături cu crima organizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri