Fost director NSA și CIA: Statele Unite fură date informatice ale altor țări. Suntem foarte buni la asta

Data publicării:
hayden

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 „Furăm datele informatice ale altor țări. Suntem foarte buni la asta. Este ceea ce face NSA. Dar o facem pentru ca voi să fiți liberi și în siguranță”, spune Mchael Hayden, care a fost și director al CIA.

„Nu o facem pentru a vă îmbogăți. Și sunt o mulțime de țări care o fac pentru avantaje comerciale. Noi nu o facem. Spionajul este o activitate acceptată la nivel internațional. Definița noastră a spionajului legitim este următoarea: urmărirea obținerii de informații, altfel neaccesibile, a căror strângere fac America mai liberă și mai sigură”.   

Noi nu furăm pentru profit, chinezii fac acest lucru. Iar chinezii folosesc aparatul de stat pentru a lansa atacuri asupra companiilor din sectorul privat”, a spunea Michael Hayden, în 2014, într-un discurs despre securitatea cibernetică susţinut la Bucureşti.

În ceea ce priveşte grupările infracţionale care acţionează în spaţiul cibernetic, el preciza că multe provin din fostul spaţiu soviectic şi sunt formate din oameni care lucrează pentru oricine îi plăteşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri