Fost preşedinte brazilian, condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare

Data publicării:
Brazilian President Lula Da Silva On Berlin Visit
Foto: Gulliver/GettyImages

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani, a anunţat miercuri tribunalul de la Curitiba (sud), însărcinat cu ancheta în scandalul Petrobras, transmite News.ro.

Brazilian President Lula Da Silva On Berlin Visit
Foto: Gulliver/GettyImages

Un simbol al stângii, care a fost preşedintele Braziliei în perioada 2003-2011, a fost lăsat în libertate şi va putea face apel, potrivit deciziei judecătorului Sergio Moro.

În cazul în care această condamnare va fi confirmată în apel, Lula se va duce la închisoare şi nu va putea să candideze în alegerile prezidenţiale din 2018, în vederea cărora este creditat pe primul loc în intenţiile de vot.

Lula este acuzat că a beneficiat de 3,7 milioane de reali brazilieni (1,08 milioane de euro), inclusiv de un triplex într-o staţiune balneară, din partea OAS, o întreprindere de construcţii implicată în scandalul tentacular Petrobras.

Fostul şef de stat, care este vizat, de asemenea, de alte patru proceduri judiciare, a negat toate acuzaţiile care-l vizează, argumentând că ele nu au la bază probe concrete.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri