Fost procuror general implicat în cazul lui Donald Trump, anchetat în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
donald trump
Foto: Getty Images

Autorităţile din Ucraina au anunţat, marţi, declanșarea unei anchete care îl vizează pe Iuri Luţenko, fostul procuror general implicat în cazul care a generat procedura ce ar putea conduce la demiterea preşedintelui SUA, Donald Trump, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.

Iuri Luţenko a fost demis în august de noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acum, este suspectat că a gestionat o „afacere ilegală în domeniul pariurilor”, a declarat pentru Agenţia France-Presse purtătorul de cuvânt al Parchetului ucrainean, Angelica Ivanova.

Investigaţia a fost iniţiată la solicitarea parlamentarilor ucraineni.

Donald Trump a pledat pentru menţinerea lui Iuri Luţenko în funcţia de procuror general, dar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis. Volodimir Zelenski i-a spus lui Donald Trump că va pune în funcţia de procuror general o persoană apropiată.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri