Fostul președinte afgan Ashraf Ghani, care a fugit din țară, este în Emiratele Arabe Unite. A fost primit „din motive umanitare”

Data publicării:
Ashraf Ghani sustine un discurs in timpul unei vizite in germania
Ashraf Ghani a fugit duminică din Afganistan în timp ce talibanii se apropiau de Kabul. Foto: Reynaldo Paganelli/NurPhoto/Profimedia

Fostul președinte afgan Ashraf Ghani, care a fugit duminică din țară în timp ce talibanii se apropiau de capitala Kabul, se află în Emiratele Arabe Unite, potrivit ministerului de Externe al acestei țări, relatează CNN.

„Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite poate confirma că Emiratele Arabe Unite i-au întâmpinat pe președintele Ashraf Ghani și familia sa în țară din motive umanitare”, se arată într-o declarație a ministerului.

Într-un mesaj transmis duminică seara, la câteva ore după fuga din țară, Ghani a spus că a încercat să evite vărsarea de sânge în Kabul.

„A trebuit să fac o alegere grea; să stau să înfrunt talibanii înarmați care voiau să intre în palat sau să părăsesc țara mea dragă, căreia mi-am dedicat viața să o apăr în ultimii 20 de ani. Ar fi fost un dezastru umanitar în orașul acesta de șase milioane de locuitori dacă s-ar fi înregistrat nenumărate victime și distrugeri în Kabul. Talibanii m-au determinat să plec, au venit aici să atace Kabulul și oamenii din Kabul. Ca să evit vărsarea de sânge, cel mai bine a fost să plec”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri