Fostul Suveran Pontif Benedict al XVI-lea a înlăturat din clerul catolic 400 de preoți acuzați de pedofilie

Data publicării:
Italy - Rome - Vatican City - J Oltersdorf - 520-1

Liderii Bisericii Catolice au fost nevoiţi să răspundă întrebărilor la o conferinţă susţinută în Elveţia, la Geneva. Avocaţii victimelor s-au plâns că există prea puţină transparenţă din partea Vaticanului. Cu toate acestea, reprezentanţii Sfântului Scaun au admis unele greşeli ale clerului catolic.

„Nu există scuză pentru orice formă de violenţă sau exploatare a copiilor. Astfel de infracţiuni nu pot fi justificate niciodată, fie că au fost comise acasă, în şcoli, în comunităţi, programe sportive, în organizaţii şi structuri religioase”, a declarat Silvano Tomasi, reprezentant al Vaticanului.

Experţii Naţiunilor Unite au făcut presiuni asupra Vaticanului pentru a recunoaşte abuzurile asupra copiilor, mai ales că actualul papă Francisc a calificat aceste cazuri drept o ruşine pentru Biserică.

Victimele i-au acuzat pe cardinali că au muşamalizat infracţiunile comise de preoţi şi că i-au mutat pe cei vinovaţi la alte parohii, pentru a-i feri de acuzaţii. Tribunalele au decis ca mai multe parohii din Statele Unite, de exemplu să plătească milioane de dolari despăgubiri celor abuzaţi de preoţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri