FOTO. Întâlnire neașteptată Obama-Leancă, la Casa Albă. Cum o intepretează Emil Hurezeanu

Data publicării:
obama leanca

 

Iurie Leancă, la tratative cu Barack Obama / Foto: gov.ro

Obama s-a întâlnit cu premierul Moldovei, Leancă. L-a primit primit la masă, e o fotografie de tratative. Foarte rar îl veți vedea pe Obama, flancat de principalii consilieri de securitate, stând la tratative – față în față, de la egal la egal, într-o atmosferă de lucru – cu reprezentantul unui alt stat”, a spus Emil Hurezeanu, în emisiunea „Jurnalul de Seară”.

De obicei, au loc în alte condiții dialogurile la Casa Albă. Dar era o formă și stilistică, și exterioară, o imagine, deci, și pentru uzul public. Nu era programată întâlnirea Leancă -Obama. Obama a subliniat nevoia respectării suveranității și integrității Republicii Moldova. E o reacție, bineînțeles, la precipitarea din ultimele zile a evenimentelor din Crimeea și, în același timp, un gest preemptiv”, a subliniat Emil Hurezeanu.

În opinia sa, gestul președintelui SUA dublează decizia UE, care nu s-a grăbit doar să parafeze Acordul de asociere cu Republica Moldova, „ci chiar, prin Parlamentul European, să treacă la votarea ridicării obligației de vize pentru moldoveni”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri