FOTO. Sonda americană New Horizons a trecut la cea mai mică distanță de Pluto

Data publicării:
icon plut

After a decade-long journey through our solar system, our New Horizons spacecraft made its closest approach to Pluto...

Posted by NASA - National Aeronautics and Space Administration on Tuesday, July 14, 2015

La 14 iulie, sonda New Horizons, care nu a avut nevoie de o modificare a traiectoriei sale iniţiale, s-a apropiat la o distanţă de 12.500 de kilometri de ţinta sa, un survol istoric. „Întâlnirea” a completat misiunea de explorare a celor nouă planete „clasice” din Sistemul Solar: odată cu survolarea lui Pluto, toate cele nouă corpuri cereşti au fost explorate cel puţin o dată de o sondă spaţială.

Sonda americană a captat, cu acest prilej, o cantitate foarte mare de date, care vor fi retransmise către Terra în următoarele 16 luni.

Pluto has sent a love note back to Earth via our New Horizons spacecraft, which has traveled more than 9 years and 3+...

Posted by NASA - National Aeronautics and Space Administration on Tuesday, July 14, 2015

Sonda a avut la dispoziţie doar 30 de minute pentru a efectua cele mai multe dintre sarcinile misiunii sale, inclusiv fotografierea lui Pluto şi Charon, determinarea naturii gheţurilor din compoziţia acestora şi scanarea atmosferei planetei pitice, scrie Mediafax.

Întrucât distanţa care separă sonda americană de Terra este de aproape 5 miliarde de kilometri, semnalul radio are nevoie de 4,6 ore pentru a ajunge pe planeta noastră.

Citiți și: GOOGLE DOODLE. Sonda New Horizons, zbor istoric în apropierea planetei pitice PLUTO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri