FOTO VIDEO. Sudul Statelor Unite, paralizat de ninsori şi polei. O femeie a născut în mașină

Data publicării:
trafic sua

50 de milioane de americani sunt afectaţi de furtuna de zăpadă care a lovit sudul şi sud-estul Statelor Unite. Din cauza poleiului s-au produs mii de accidente, iar cozile de maşini s-au întins în unele zone şi pe 30 de kilometri. Unii şoferi au aşteptat în autoturisme chiar şi 20 de ore, până să ajungă la destinaţie.

„Erau multe maşini care derapau, iar printre ele şi foarte multe camioane”, a spus unul dintre ei.

„N-am mai putut să controlez maşina, aşa că am tras pe dreapta”, a spus un alt șofer.

Tot acest haos a fost, însă, cel mai fericit moment pentru o familie prinsă în trafic - o femeie a născut în maşină un băieţel, cu ajutorul soţului.

„Am sunat la 911 şi operatoarea de acolo ne-a ajutat foarte mult, i-a explicat soţului meu ce trebuie să facă. A fost o adevărată binecuvântare că totul a decurs bine, atât eu cât şi copilul suntem bine, sănătoşi”, a spsu Amy Anderson, femeia care a născut în maşină.

Furtuna a dat peste cap şi traficul aerian pe aeroportul din Atlanta, cel mai aglomerat din lume. Vijelia a fost atât de puternică încât elevii nu au mai putut să plece acasă. Aşa că peste patru mii de copii au dormit în sălile de sport din şcoli.

Pentru autorităţile din Georgia, furtuna de zăpadă a fost un moment cum nu se poate mai prost. Oficialii sunt acuzaţi că au ignorat avertismentele meteorologilor, iar angajaţii au fost lăsaţi să plece acasă prea târziu, aşa că au fost prinşi de furtună în trafic.

„Am greşit pentru că nu am stabilit momentul în care să plece oamenii (de la serviciu către case, n.red.) Îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a declarat Kasim Reed, primarul oraşului Atlanta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din cauza furtunii, nici măcar camioanele care transportau sare şi nisip pentru a împrăştia pe drumuri nu au putut circula, iar mulţi şoferi şi-au abandonat maşinile şi s-au adăpostit în supermarketuri şi restaurante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri