Sari la conținut

FOTO VIDEO. Un avion s-a prăbușit în Rusia: toți pasagerii au murit. Primele ipoteze

UPDATE 19.00. Viktor Iaţuţenko, şeful centrului naţional rus pentru managementul crizelor: „Astăzi, după a doua încercare de aterizare la aeroportul din Rostov pe Don, avionul Boeing 737-800 al companiei aeriene Flydubai care venea de la Dubai la Rostov pe Don, s-a prăbuşit”.

Piloţii au încercat să aterizeze în condiţii foarte dificile: vântul bătea cu peste 70 de kilometri pe oră şi ploua, ceea ce a redus mult vizibilitatea. Potrivit oficialilor ruşi, avionul s-a lovit de sol cu 300 de metri înainte de capătul pistei şi a explodat.

Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov-pe-Don: „Pentru moment, principala ipoteză pentru cauza catastrofei rămâne vremea nefavorabilă. Numărul victimelor este stabilit: 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului. Experţii anchetează locul accidentului. Procuratura şi serviciile de urgenţă lucrează împreună”.

Mai multe zboruri către Erevan, Simferopol şi Sankt Petersburg au fost anulate, iar majoritatea curselor redirecţionate către alte aeroporturi.

Olga Ladeişcikova, purtător de cuvânt al aeroportului: „Aeroportul din Rostov-pe-Don rămâne închis până la miezul nopţii. Toate zborurile au fost redirecţionate către aeroporturile din Soci, Krasnodar şi Mineralnie Vodi. Mai mulţi pasageri, care urmau să zboare de aici, vor fi transportaţi cu maşinile spre Krasnodar, de unde vor ajunge la destinaţii”.

La bordul avionului se aflau 7 membri ai echipajului şi 55 de pasageri din 4 ţări: 44 de ruşi, 8 ucraineni, 2 indieni şi un uzbek.

Ghaith Al Ghaith, director FlyDubai: „În aceste momente, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către cei aflaţi la bord, dar şi către familia şi apropiaţii lor. Facem tot ce ne stă în puţinţă ca să-i ajutăm pe cei afectaţi”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe şi a promis sprijin pentru rudele celor care şi-au pierdut viaţa.

În prezent, anchetatorii au în vedere două ipoteze: eroare de pilotaj din cauza condiţiilor meteo nefavorabile sau defecţiune tehnică. Autorităţile ruse au cerut ajutorul specialiştilor din Emiratele Arabe şi din Statele Unite pentru investigarea accidentului. 


UPDATE: Autoritățile au găsit încă o persoană decedată. Numărul morților se ridică la 62. 

Aeronava aparţinea companiei low-cost FlyDubai. Avea 62 de oameni la bord, 55 de pasageri şi șapte membri ai echipajului, şi s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe aeroportul din Rostov pe Don.

Potrivit agenţiei ruse de presă TASS, care citează datele preliminarii din anchetă, avionul, un Boeing 737-800, a intrat în contact cu solul la aterizare, la circa 300 de metri de capătul pistei, şi a explodat.


Rămăşiţele aeronavei s-au împrăştiat, pe toată pista aeroportului din Rostov, care a fost închis.


Avionul era la a doua încercare de aterizare în condiţii meteo nefavorabile, cu vânt extrem de puternic. Anchetatorii nu exclud însă nici posibilitatea unei erori umane.

Avionul, care s-a prăbuşit venea din Dubai, un zbor care, în mod normal durează 4 ore şi jumătate.

7