Fotografiile celei mai mari crime în masă din istoria modernă a SUA

Data publicării:
Reported Shooting At Mandalay Bay In Las Vegas
atac armat Las Vegas

30.000 de oameni asistau la un concert country în centrul Las Vegasului, când asupra lor s-a abătut o ploaie de gloanţe. Cel puţin 59 de persoane au fost ucise, iar alte peste 500 au fost spitalizate în urma atacului armat.

atac armat Las Vegas
atac armat Las Vegas

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Haosul s-a declanşat la ora locală 22:30. Sute de oameni asistau la un concert de country, când acordurile au fost brusc acoperite de zgomotul mitralierei. La început, mulţimea nici nu a realizat ce se întâmplă. Doar când oamenii s-au prăbuşit unii peste alţii, ceilalţi spectatori şi-au dat seama că erau în pericol de moarte şi au început să fugă.

„Sfinte Sisoe! Un bărbat a fost împuşcat în cap! Ce nebunia dracului!”

„Păreau să fie petarde, dar a venit primul rând de focuri şi apoi al doilea, prietenul meu mi-a spus că a fost rănit, a fost împuşcat de trei ori, apoi oamenii au început să se arunce la pământ, focurile au continuat. A fost haotic. Mulţi oameni au fost răniţi, a durat mult până i-am scos de acolo, peste un gard. Am dus doi tipi, iar unul dintre ei mi-a murit în braţe”, a povestit un martor ocular.

„Am auzit focuri de mitralieră şi am văzut forţele de securitate care încercau să îi oprească, dar continua să se tragă”, a relatat un altul.

În cele din urmă poliţia a realizat că atacatorul se afla la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, aflat la câte sute de metri distanţă de locul concertului şi l-au anihilat. Câteva minute fuseseră îndeajuns, însă, ca locul concertului să devină un câmp al morţii.

Stephen Craig Paddock, în vârstă de 64 de ani, presupusul autor al atacului armat, a fost găsit mort într-o cameră de hotel în care se aflau zece arme de foc.

ISIS a revendicat luni atacul, însă FBI a anunţat că atacul n-are nicio legătură cu vreo grupare teroristă „internaţională”.

Acesta este cel mai sângeros atac armat din istoria recentă a Stateor Unite. Drapele arborate în bernă pe tot teritoriul american, iar de la Casa Albă, preşedintele Donald Trump, Prima Doamnă, alături de vicepreşedintele Statelor Unite şi soţia acestuia au ţinut un moment de reculegere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri