François Hollande, relaxat la Washington: În privinţa ascultărilor ilegale ale NSA, încrederea reciprocă a fost restabilită

Data publicării:
hollande-1

O nouă alianţă se construieşte zilele acestea la Washington între Statele Unite şi Franţa. Acesta este obiectivul declarat al vizitei istorice pe care François Hollande o face peste ocean, după 18 ani în care nici un preşedinte francez nu a mai realizat o vizită oficială în Statele Unite. Fastul primirii la Casa Albă, dineul oferit de preşedintele Barack Obama, dar şi turneul de-a lungul Americii au însă puţine şanse să-l scape pe Francois Hollande de controversele de acasă.

François Hollande a fost primit cu toate onorurile, iar preşedintele american l-a întâmpinat cu un salut în franceză. „Bonjour! Până aici merge franceza mea”, a spus amuzat Barack Obama. Liderul de la Elysée a ţinut să sublinieze trecutul revoluţionar al ambelor ţări: „Suntem întotdeauna uniţi de o istorie comună. De la Yorktown până pe plajele Normandiei, fiecare dintre ţările noastre ştie ceea ce datorează celeilalte: libertatea ei.

Întrebat care este cel mai bun aliat al Statelor Unite, preşedintele Barack Obama a evitat însă un răspuns direct. „În primul rând, am două fete. Şi amândouă sunt grozave, minunate, şi niciodată nu aş alege între ele. Şi la fel simt cu privire la excelenţii mei parteneri europeni. Toţi sunt minunaţi în felul lor”, a spus liderul de la Casa Albă.

La rândul său, preşedintele francez a precizat că, în privinţa ascultărilor ilegale ale NSA, încrederea reciprocă a fost restabilită.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri