François Hollande, vizită oficială în SUA. Barack Obama nu l-a aşteptat la aeroport

Data publicării:
hollande

François Hollande realizează o vizită oficială în Statele Unite, prima făcută de un lider francez din 1996 până acum, când la Palatul Elysée se afla Jacques Chirac, iar la Casa Albă - Bill Clinton. Deşi Francois Hollande urma să fie primit de preşedintele american, Barack Obama nu a fost prezent la aeroport.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta s-a întâlnit abia ulterior cu preşedintele francez pe aeroportul Bazei Militare Andrews şi au urcat amândoi la bordul Air Force One, cu destinaţia Monticello, Virginia. Acolo se află reşedinţa istorică a lui Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite, cel care, înainte de a ajunge la Casa Albă, a fost unul dintre primii ambasadori americani la Paris.

Francois Hollande rămâne în Statele Unite până miercuri şi are un program încărcat. Agenda include şi o vizită la cimitirul militar Arlington, iar în ultima sa zi în Statele Unite, preşedintele Franţei merge în Silicon Valley şi se întâlneşte cu şefii Facebook, Twitter şi Google.

În ajunul vizitei de stat, Barack Obama şi Fracois Hollande au semnat un editorial comun despre cooperarea franco-americană, publicat în Washington Post şi Le Monde.

Acum un deceniu, puţini ar fi crezut că ţările noastre vor conlucra atât de strâns, în atâtea domenii. Dar, în ultimii ani, alianţa noastră s-a transformat”, se arată în editorialul intitulat „O alianţă transformată”. Deciziile de politică externă, în special dosarul iranian şi Siria, au apropiat cele două ţări. De asemenea, Statele Unite au apreciat intervenţia militară promptă a Franţei în conflictele din Africa.

Dincolo de discuţiile politice şi economice pe care liderul de la Elysee le va avea cu omologul de la Casa Albă, presa americană a punctat că preşedintele Franţei nu este însoţit în această vizită de stat de o primă doamnă. Ziariştii americani sunt deja la curent cu viaţa amoroasă a preşedintelui francez şi au ţinut să informeze că responsabilii de la Casa Albă au avut bătaie de cap pentru a-i organiza vizita. 300 de invitaţii pentru dineul oficial au fost distruse pentru că pe ele apărea şi Valérie Trierweiler, acum fosta parteneră oficială a lui Francois Hollande.

După despărţire, americanii au aşteptat ceva timp până să comande noi invitaţii, pentru că nu ştiau dacă liderul de la Elysée va veni sau nu singur în Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri