Franța confirmă un prim atac aerian asupra Statului Islamic în Siria

Data publicării:
Francois Hollande GettyImages septembrie 2015
Gulliver/GettyImages

„Forţele noastre şi-au atins obiectivele. Tabăra a fost distrusă în întregime. Au fost utilizate şase avioane, dintre care cinci de tip Rafale. Şi sunt sigur că populaţia civilă nu a avut de suferit”, a spus Francois Hollande.

În plus, președintele francez a anunţat că noi bombardamente asupra taberelor din Siria ale teroriştilor ar putea avea loc în săptămânile următoare.

Până acum, coaliţia internaţională condusă de Statele Unite a efectuat mai multe atacuri împotriva Statului Islamic în special pe teritoriul Irakului. Intervenţiile în Siria au fost limitate, de teamă că ar putea întări regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Franţa consideră că viitorul Siriei nu poate fi condus de către Bashar al-Assad”, a spus Francois Hollande.

În schimb, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a reafirmat sprijinul pentru regimul de la Damasc, într-un interviu acordat postului american CBS.

Realizator: Unii parteneri de coaliţie vor să îl vadă plecat mai întâi pe preşedintele Assad, înainte de a-şi oferi sprijinul.

Vladimir Putin: Aş vrea să le recomand următorul lucru: să transmită acest mesaj poporului sirian - numai poporul sirian are dreptul să decidă cine le conduce ţara şi în ce mod.

Totuşi, liderul de la Kremlin a sugerat că preşedintele Bashar al-Assad ar trebui să înceapă un dialog cu forţele moderate ale opoziţiei de la Damasc.

Nu există altă soluţie la criza siriană decât întărirea structurilor guvernamentale şi a le acorda ajutor pentru a combate terorismul. Dar, în acelaşi timp, a le cere să se implice într-un dialog pozitiv cu opoziţia raţională şi să aplice reforme”, a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a adăugat că sprijinul acordat de către Statele Unite forţelor care se opun regimului Assad este ilegal. 

Citiți și: 

Constantin Degeratu: Moscova este interesată de menținerea crizei din Siria
O nouă coaliție împotriva Statului Islamic. Vechi dușmani fac schimb de informații

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri