Franța. Noi reguli de intrare în legalitate a imigranților

Data publicării:
29112012 20imigranti-35859

Criteriile pentru salariaţi sunt cinci ani de prezenţă în Franţa şi o vechime în muncă de 8 până la 30 de luni. Autorităţile acceptă drept dovadă şi o promisiune fermă a unui loc de muncă sau un contract.

Documentele precum fluturaşii de salariu sunt imposibil de obţinut pentru muncitorii la negru, însă acestă dovadă a angajării este cel mai frecvent solicitată.

Criterii pentru părinţi:

- Cinci ani de prezenţă în Franţa. În plus, se cere:un copil şcolarizat de cel puţin trei ani, inclusiv la grădiniţă;să aibă o contribuţie efectivă la educaţia copilului.

Părinţii imigranţi trebuie să fi trăit în Franţa cel puţin cinci ani şi să aibă un copil şcolarizat de cel puţin trei ani. Dovada că susţin educaţia copilului trebuie făcută cu acte.

Criterii pentru soţ/soţie

- Cinci ani de prezenţă în Franţa. În plus, se cere:

- 18 luni de viaţă în comun;

- resurse suficiente.

Cuplurile căsătorite trebuie să mai demonstreze că trăiesc în comun de cel puţin 18 luni şi că au resurse suficiente pentru a se întreţine.

Societatea civilă a făcut presiuni pentru introducerea noilor criterii. 30.000 de imigranţi îşi clarifică situaţia legală în fiecare an, în Franţa.

Noua lege prevede ca minorii ai căror părinţi nu sunt găsiţi să fie luaţi în custodia serviciilor de ajutor social şi apoi trimişi la şcoală. 350.000 de imigranţi fără acte trăiesc pe teritoriul Franţei, estimează Ministerul de Interne de la Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri