Franța | O sală de rugăciune musulmană a fost profanată în Corsica

Data publicării:
musulmani rugaciune - GettyImages - 13 sept 15

Foto: Gulliver/GettyImages

„După agresiunea intolerabilă asupra pompierilor, profanarea inacceptabilă a unui loc de rugăciune musulman. Trebuie respectată legea republicană”, a reacționat prim-ministrul francez Manuel Valls, pe Twitter.

După-amiază, circa 600 de persoane s-au adunat în calm la Ajaccio, în semn de sprijin față de doi pompieri și un polițist agresați de ”mai mulți tineri cu cagule”, potrivit autorităților, într-un cartier popular al orașului cu o noapte înainte.

Scandând „Arabi fora” (Arabi, afară) sau „Suntem la noi acasă!”, în ciuda prezenței polițiștilor care încercau să mențină calmul, aceste persoane au încercat să-i găsească pe autorii agresiunii ce a avut loc cu o zi înainte.

Prefectul de Corsica Christophe Mirmand a declarat la fața locului că „toate mijloacele sunt folosite” pentru a-i găsi pe autorii agresiunii din noaptea de joi spre vineri. El a considerat de asemenea că „amenințările din această seară (vineri seară) sunt inacceptabile”.

O sală de rugăciune musulmană situată în apropiere a fost profanată de un mic grup care a încercat de asemenea să dea foc - dar nu a reușit decât parțial - la mai multe cărți, dintre care exemplare din coran, potrivit poliției și prefecturii.

Observatorul național împotriva islamofobiei al Consiliului francez al cultului musulman (CFCM) „a condamnat ferm” faptele produse „într-o zi de rugăciune pentru musulmani și pentru creștini”, în timp ce în acest an Crăciunul a căzut imediat după Mouled, sărbătoarea musulmană ce comemorează nașterea profetului Mahomed.

În urma alegerilor regionale de la mijlocul lunii decembrie, marcate în alte părți ale Franței de un avans al Frontului Național (extrema-dreaptă) în primul tur, naționaliștii corsicani au ieșit învingători pentru prima dată în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri