Franța vrea intensificarea relațiilor diplomatice cu Rusia 

Data publicării:
steag rusia GettyImages-466707028-3

Foto: Gulliver/ Getty Images

Este foarte important pentru economiile noastre ca noi să putem să ne intensificăm relațiile și să avansăm într-un mod pragmatic. Fără îndoială, relațiile (diplomatice) s-au intensificat în pofida sancțiunilor. Vizita mea este o dovadă, în contextul dificil, că trebuie să menținem forța relațiilor noastre economice", a subliniat Emmanuel Macron, în prezența ministrului rus al dezvoltării economice Aleksei Uliukaev.

De asemenea, și Aleksei Uliukaev a precizat că Rusia a constatat cu „satisfacție” că reprezentanții Franței s-au exprimat pozitiv vis-a-vis de sancțiunile economice impuse Moscovei.

„Noi avem mijloace bune pentru a întoarce rapid această pagină negativă din istoria noastră", a adăugat el.

Cei doi miniștri au făcut aceste declarații după o întâlnire ce a fost urmată de semnarea mai multor contracte în sectorul energiei și în domeniul aeronautic.

Sosit duminică în capitala rusă pentru o vizită de două zile consacrată relansării dialogului economic dintre Paris și Moscova, ministrul francez a pledat deja în aceeași zi în favoarea ridicării, „în vara acestui an", a sancțiunilor vizând Rusia, cu condiția ca acordurile de pace de la Minsk pentru estul Ucrainei să fie respectate.

SUA și Uniunea Europeană au introdus sancțiuni din ce în ce mai dure împotriva Rusiei, mai întâi pentru anexarea Crimeii, în martie 2014, apoi pentru presupusul său rol în conflictul din estul separatist ucrainean. Ultimele măsuri, ce vizează sectoare importante ale Rusiei precum cel bancar, petrolier sau cel al apărării, au fost prelungite la sfârșitul lunii decembrie pentru șase luni.

Citiți și:

Cum ripostează Rusia după ultimele sancţiuni economice impuse de SUA şi UE

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri