Sari la conținut

Franța|Luare de ostatici într-un oraș la granița cu Belgia


S-au tras focuri de armă, din nou, pe străzi, în nordul ţării, după o luare de ostatici. Incidentul s-a petrecut în Roubaix, un oraș francez aflat la granița cu Belgia. O femeie şi cei doi copii ai săi, dintre care un bebeluş de 11 luni, au fost ţinuţi ostatici timp de două ore, înainte de a fi eliberaţi de poliţişti. Potrivit procurorului, citat de France-Presse, tâlharii au încercat iniţial să-l ia ostatic pe directorul unei bănci, pentru a-l determina să deschidă seiful, dar intervenţia poliţiştilor le-a dat planurile peste cap. Câţiva tâlhari s-au refugiat în casa bancherului, unde se aflau soţia şi copiii acestuia. Unul dintre ei a fost ucis, iar altul a fost arestat. Autorităţile caută acum şi alţi suspecţi care ar fi implicaţi în acest caz, fără a preciza numărul lor.

ACTUALIZARE 23.30. Criza de la Roubaix s-a încheiat. Prefectura a anunțat că ostaticii au fost eliberați, un atacator a fost ucis și un altul a fost arestat.

ACTUALIZARE 22.30. Potrivit presei franceze, reprezentanții forțelor de ordine au afirmat că două sau trei persoane s-au refugiat într-o locuință aparținând unui cuplu, pe care se pregăteau să o jefuiască.

La sosirea brigăzii de luptă împotriva criminalității au avut loc schimburi de focuri, poliția fiind alertată în legătură cu această spargere, indivizii înarmați luând ostatici persoanele care se aflau în casă.

Primăria din Roubaix a făcut cunoscut că este vorba despre un „jaf”.

La rândul ei, poliția a afirmat că, pentru moment, nu poate fi stabilită o legătură cu atentatele comise la 13 noiembrie la Paris.


ACTUALIZARE 21.40. Potrivit France2, care citează o declarație a adjunctului securității din cadrul primăriei Roubaix, o unitate a forțelor speciale franceze se deplasează urgent la fața locului. Aceeași sursă notează că luarea de ostatici ar putea fi rezultatul unei tentative de jaf eșuate.


Luare de ostatici într-o clădire din Roubaix, un oraș francez aflat la granița cu Belgia. Potrivit unor martori citați de Reuters s-ar fi auzit mai multe împușcături, în urma cărora mai mulți polițiști ar fi fost răniți.

Jurnaliștii de la Le Figaro, care citează surse din poliție, scriu că este vorba despre o „acțiune în curs a forțelor de ordine”. „Un director de bancă și apropiații săi au fost luați ostatici”, adaugă sursa citată.

Comisariatul de poliție din Roubaix și forțele de ordine din zonă au confirmat că este vorba despre o operațiune de anvergură.

Pe aceeași temă