Sari la conținut

Furie în Malaezia. Rudele victimelor cer explicaţii pentru accident

La catedrala din Sydney au venit sute de oameni la slujba de pomenire pentru australienii care au murit în estul Ucrainei.

„Prăbuşirea avionului care efectua zborul MH17 nu a fost un accident nevinovat. Este dovada răului care există în lume”, spune Peter Comensoli, Arhiepiscop de Sydney.

La ceremonie au participat premierul Tony Abbott şi soţia acestuia, Margie Abbott.

„Cred că este important într-un moment ca acesta să arătăm că suntem în doliu şi că ne rugăm pentru toţi cei care au dispărut în acest eveniment îngrozitor”, afirmă Tony Abbott, premierul Australiei.

Şeful executivului de la Canberra a anunţat că nu îi va permite lui Vladimir Putin să vină în Australia în noiembrie pentru summit-ul G20 dacă Rusia nu cooperează la anchetă.

Furia la adresa preşedintelui rus şi-au exprimat-o şi rudele pasagerilor din Malaezia. Familiile celor care şi-au pierdut viatţ în catastrofa aviatică vor să afle cine a doborât avionul. Mulţi dintre ei cred însă că autorităţile ucrainene ar purta responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat.

Autorităţile de la Kiev au acuzat de catastrofă fortele separatiste din estul Ucrainei. Acestea spun însă că nu au tehnica necesară ca să doboare un avion de la o asemenea altitudine.