Furie în UK după dispariția a 5 tineri. Poliția i-a găsit abia după 2 zile la marginea unui drum, dar 3 erau deja morți

Data actualizării: Data publicării:
3-tineri
Eve Smith, 21 de ani, Darcy Ross, 21 de ani, și Rafel Jeanne, 24 de ani, au murit în urma unui accident petrecut pe un drum aglomerat și important din Cardiff FOTO: Facebook

Mama unuia dintre cei cinci tineri dați dispăruți în Țara Galilor și găsiți după două zile la marginea unui drum, trei dintre ei fiind morți, spune că răspunsul poliției la acest caz a fost unul foarte slab.

Eve Smith, 21 de ani, Darcy Ross, 21 de ani, și Rafel Jeanne, 24 de ani, au murit în urma unui accident petrecut pe un drum aglomerat și important din Cardiff, în timp ce Sophie Russon, 20 de ani, și Shane Loughlin, 32 de ani, sunt răniți și se află în spital. Mama Sophiei Russon, Anna Certowicz, spune că poliția „nu părea să considere că dispariția celor cinci este un caz ce merită investigat”. Poliția, în schimb, spune că nu poate comenta cazul atâta timp cât o anchetă este în curs, potrivit BBC.

Anna Certowicz, 42 de ani, a spus: „Este îngrozitor să ne imaginăm prin ce a trecut (fiica ei - n.n.), blocată în mașină, în întuneric, până s-a luminat și apoi s-a întunecat din nou, timp de două zile. Sophie a stat acolo în tot acest timp, toți ar fi putut fi găsiți mult mai repede dacă poliția ar fi început imediat să-i caute.”

Ea a mai spus că atunci când a sunat la poliție ofițerii nu păreau interesați că cinci tineri au dispărut și că a trebuit să meargă personal până la Cardiff, la peste 50 km distanță de casă, să le spună personal că trebuie să facă ceva.

Familiile și prietenii celor cinci tineri au făcut apeluri nenumărate pe rețelele sociale, și nu numai, pentru a-i găsi, după ce au dispărut la începutul weekendului trecut. Cei cinci au fost văzuți ultima dată sâmbătă dimineață, în jurul orei 2:00, în Cardiff, și au fost găsiți luni dimineață, adică după aproximativ 48 de ore. Mașina lor era la marginea unui drum aglomerat, într-o zonă împădurită.

Sophie Russon a fost operată luni seară, iar marți dimineață încă era în stare gravă.

Modul în care a intervenit poliția este acum investigat

Poliția Gwent, care a preluat cazul de dispariție, a lansat duminică seara un apel pentru informații despre cei cinci, cu câteva ore înainte de a fi găsiți. Poliția din Țara Galilor de Sud investighează accidentul. IOPC, un serviciu de control al poliției, a menționat că „efectuează urgent o evaluare a sesizărilor primite pentru a stabili ce măsuri sunt necesare”.

Peter Bleksley, fost ofițer al poliției londoneze, a declarat pentru BBC: „La prima vedere, cu ofițeri și tehnologia actuală disponibilă, aceasta era o investigație destul de simplă pentru găsirea vehiculului și a ocupanților. Pur și simplu ceva a mers prost, pentru că nu au fost găsiți într-un interval scurt de timp. Cine știe, poate moartea lor putea fi prevenită”.

Persoane care locuiesc în St Mellons, acolo unde a fost găsită mașina cu cei cinci tineri, au spus că au trecut prin zonă de mai multe ori în weekend și nu au observat nimic din stradă. Howard Dainton, 72 de ani, spune că locul accidentului este într-o zonă împădurită, iar pentru pietoni aria este greu accesibilă, așa că nimeni nu se plimbă pe acolo.

Dominic Shields, care locuiește aproape de locul accidentului, a spus: „Am trecut pe acolo cu mașina de patru ori sâmbătă și duminică și nu am observat nimic”.

Cei cinci tineri, prieteni între ei, au fost văzuți ultima dată sâmbătă dimineață, în jurul orei 2:00, în Cardiff. Fetele, din Newport, au fost vineri seară într-un club din oraș, apoi, împreună cu cei doi bărbați, din Cardiff, au plecat într-o zonă de agrement de la 58 km distanță de Newport.

Luni, poliția din Țara Galilor de Sud a precizat că ofițerii încercau să pună cap la cap informațiile și să afle ce s-a întâmplat.

Ulterior s-a aflat că sora uneia din victime, Eve Smith, a murit la 19 ani tot într-un accident, în 2015. Familia ei fusese inclusă într-un documentar Sky, „This is Our Family”, în care mama a vorbit despre durerea de a-și pierde copilul și despre ultimul mesaj primit de la aceasta, cu o seară înainte de accident.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri