Furt din toaletele Ministerului german de Interne, după un incident similar la sediul agenției de spionaj

Data publicării:
hartie igienica suport wikipedia

Înainte de mutare şi de curăţenia finală a birourilor, în câteva cazuri a fost afectată capacitatea de a fi folosite sistemele sanitare”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului, contactat de Berliner Zeitung.

Multe dintre toalete sunt de nefolosit”, a spus un alt angajat, recunoscând că „atmosfera este mai degrabă încordată”, relatează Mediafax.

Toate toaletele din clădirea în valoare de 208 milioane de dolari au fost lăsate fără accesorii, potrivit ziarului berlinez.

Angajaţii s-au mutat în noul sediu la sfârşitul lui aprilie, iar de atunci a fost înlocuită cea mai mare parte a echipamentului, potrivit publicaţiei.

Purtătorul de cuvânt a declarat că instituţia nu are nici cea mai vagă idee cine sunt hoţii.

Acesta nu este primul caz în care sunt furate accesorii din sedii ale unor instituţii guvernamentale majore. În martie, au fost furate conductele din noul sediu al Agenţiei germane de spionaj Bundesnachrichtendienst (BND).

Clădirea spionajului german a fost avariată grav, ulterior, din cauza scurgerilor.

Ministerul de Interne Thomas de Maizière şi-a exprimat recent îngrijorarea faţă de frecvenţa tot mai mare a spargerilor care au loc în ţară, îndemnându-i pe germani să fie vigilenţi.

După ce instituţiile guvernamentale de securitate de la cel mai înalt nivel au fost puse pentru a doua oară în această situaţie stânjenitoare, se pare că de Maizière nu mai este în măsură să iasă la rampă, comentează The Local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri