Furtună în SUA. Cei 90 de milioane de americani care călătoresc de sărbători sunt îndemnați la precauție

Data publicării:
furtuna 2

Furtuna a adus ploi torenţiale şi inundaţii în Missouri, Arkansas şi Tennessee. Aici, numeroase autostrăzi au fost închise de teama producerii unor accidente, mai ales că traficul este foarte aglomerat în această perioadă a anului. În alte zone însă au apărut ploile de gheaţă.

Din cauza stratului de gheaţă depus pe liniile de înaltă tensiune, zeci de mii de case au rămas fără energie electrică. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit sub greutatea gheţii. În acest timp, localităţi din estul şi nordul Statelor Unite, către graniţa cu Canada se luptă cu zăpezile. Oamenii s-au văzut nevoiţi să dea neaua jos de pe acoperişuri, de teamă ca acestea să nu se prăbuşească.

La Washington, zăpada depusă a provocat un accident în lanţ pe o autostradă. Furtuna a adus cu ea tornade în Mississippi şi Arkansas, iar zeci de case au fost avariate.

Meteorologii americani au anunţat că furtuna va scădea uşor în intensitate, dar i-au avertizat pe cei aproape 90 de milioane de americani care călătoresc de sărbători să fie precauţi şi să-şi verifice cu atenţie rutele şi orarele de zbor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri