Furtună violentă în Marea Britanie şi Franţa. Trei persoane au murit şi 90.000 de case nu au curent electric

Data publicării:
furtuna-2

Două persoane s-au înecat în Marea Britanie. În Franţa, un copil de 12 ani a murit strivit de un zid prăbuşit din cauza vântului, iar un marinar rus este dat dispărut. Şi tot în Hexagon, 90.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

În Anglia și Țara Galilor a plouat torențial, iar vântul a făcut ravagii. Rafalele au atins 140 de kilometri pe oră. Zeci de zboruri au fost anulate, pe aeroportul Heathrow din Londra. Sute de persoane, plecate la drum pentru a-și petrece Crăciunul alături de cei dragi, au stat ore în șir în aeroport, în așteptarea unor zboruri alternative.

Situaţia a fost şi mai gravă la Southampton, în sudul Angliei, unde au fost anulate toate zborurile de pe aeroportul local, care asigura curse interne. Şi trenurile au avut mari întârzieri, din cauza trunchiurilor de copaci căzute peste calea ferată. Călătorii din gări au aşteptat resemnaţi.

Nici pe şosele nu s-a circulat mai bine. Autorităţile i-au sfătuit pe şoferi să nu iasă cu maşina decât dacă este neapărată nevoie. Puţini însă şi-au anulat călătoria de Crăciun, aşa că blocajele de trafic nu au lipsit.

Şi coasta de nord-vest a Franţei a simţit din plin furia furtunii. În Bretania, vântul a suflat în rafale de 120 de kilometri pe oră, iar valurile au ajuns la 20 de metri înălţime. În 23 de departamente este alertă portocalie de vânt. Meteorologii au anunţat că vremea rea va continua şi în ziua de Crăciun. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri