Furtuni violente în Peninsula Iberică. La Bilbao, avioanele s-au balansat din cauza vântului puternic

Data publicării:
avioane1

Vijeliile au măturat însă tot ce au întâlnit în cale, oameni sau maşini, pe ţărmurile Atlanticului, din Portugalia până în Marea Britanie.

Iniţial, oamenii de pe o plajă din oraşul Porto s-au simţit în siguranţă, însă când valul asemănător cu un tsunami a depăşit digurile exterioare, amatorii de senzaţii tari şi-au dat seama că aventura de la malul mării avea toate şansele să se termine prost.

Tot la Porto, valurile uriaşe au luat zece maşini, parcate pe faleză. Cinci persoane au fost rănite. Autorităţile au interzis populaţiei să se apropie de plaje şi au oprit circulaţia pe şoselele de la marginea litoralului.

În ciuda avertismentelor, un surfer brazilian a sfidat moartea şi a reuşit să înfrunte un val imens, de aproximativ 30 de metri înălţime.

Şi în Spania, valurile uriaşe le-au dat de furcă locuitorilor de la malul mării. Trei oameni au murit, înghiţiţi de mare.

Şi liniile aeriene care operează în oraşele de pe coastă sau apropiate de ţărm au avut probleme. La Bilbao, din cauza rafalelor de vânt de 135 de kilometri pe oră, avioanele s-au balansat minute în şir şi au reuşit să ajungă la sol după mai multe încercări eşuate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri