G7, mesaj unitar pentru Rusia. Sancţiunile rămân în vigoare

Data publicării:
cameron obama merkel g7 GettyImages-476343254

În mesajele lor de la finalul reuniunii, Barack Obama şi Angela Merkel au vorbit despre Rusia şi despre situaţia din Ucraina.

Este deja al doilea an la rând când G7 se reuneşte fără Rusia, un alt exemplu al izolării ei. Fiecare membru al G7 continuă să menţină sancţiunile contra Rusiei pentru agresiunea sa în Ucraina”, a spus președintele american.

„Am căzut de acord că ridicarea sancţiunilor la adresa Rusiei este direct legată de implementarea tratatului de la Minsk. De asemenea, suntem gata - dacă va fi necesar, deşi nu ne dorim acest lucru - să înăsprim regimul de sancţiuni, dacă situaţia o va impune”, a spus și cancelarul Germaniei.

Pe de altă parte, Barack Obama a profitat de reuniunea G7 pentru a-i transmite lui David Cameron că Statele Unite nu doresc ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană.

Dincolo de discuţiile referitoare la probleme globale, liderii G7 au găsit timp şi să se destindă şi să admire peisajul.

„Şederea mea aici a fost minunată, mi-aş fi dorit să stau mai mult. Peisajul îţi taie răsuflarea”, a spus Barack Obama.

După fotografia de familie, liderii celor mai dezvoltate şapte state au făcut o scurtă plimbare prin grădina castelului Elmau, hotelul de lux care le-a găzduit reuniunea. Barack Obama a lăsat chiar protocolul la o parte şi şi-a pus mâna după umerii şefei FMI, Christine Lagarde. Reuniunea G7 s-a desfăşurat în oraşul german Krun, în apropiere de Munchen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri