Gafă de proporţii a Guvernului de la Kiev: Un impostor şi un contract de 1 miliard de dolari

Data publicării:
30112012 20kiev-36067

Ceremonia de semnare a acordului a avut loc în prezența premierului ucrainean, Mikola Azarov, şi a ministrul Energiei de la Kiev.

Din partea spaniolilor, semnatar ar fi trebuit să fie Jordi Garcia Tabernero, directorul executiv al grupului Gas Natural. Nimeni nu şi-a pus problema că bărbatul îmbrăcat la costum nu este, de fapt, Jordi Garcia Tabernero, ci un impostor.

Oficialii ucraineni au aflat asta abia după ce compania spaniolă a anunţat că nu ştie nimic despre construcţia unui terminal de gaz lichefiat la Marea Neagră. După confuzia generală, mai mulţi responsabili ai Guvernului de la Kiev au recunoscut că a fost vorba de o greşeală.

Deocamdată nu se ştie cine era impostorul şi ce a căştigat de pe urma încheierii acestui acord. Ucraina a anunţat că va căuta în continuare investitori pentru construcţia acestui terminal, care-i va reduce dependenţa energetică de Rusia.

Gafa monumentală a Guvernului este acum subiect de satiră pe Internet, unde au apărut fotografii cu diverse personaje de film sau desen animat care semnează un contract de peste un miliard de dolari cu oficialii ucraineni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri