GALERIE FOTO. Familia ducilor de Cambridge, pentru prima dată în public împreună

Data publicării:
botez printesa charlotte familia in plen GettyImages-479547624 06072015

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Primii care au sosit la biserică au fost bunicii: prinţul Charles şi Camilla, urmaţi de Suverană şi prinţul consort. Vântul i-a făcut probleme ținutei ducesei de Cornwall.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Regina, renumită pentru alegerile sale vestimentare impecabile, a îmbrăcat un costum roz, în cinstea micii prinţese.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Ducesa de Cambridge a purtat o ținută de culoare ivoire, marca Alexander McQueen. Ea a împins landoul negru în care se afla fiica sa. Landoul, un obiect de epocă, a fost folosit cândva de regină pentru a-și plimba doi dintre propriii copii.

Ajunsă în fața bisericii, Catherine și-a luat în brațe copila, care plângea. Costumul acesteia de botez, din satin, cu o frumoasă broderie, este cel în care a fost botezat și fratele său, prințul George.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Costumul tradițional de botez al familiei regale este o replică după cel purtat în 1841 de fiica cea mare a Reginei Victoria.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Prințul William l-a ținut de mână pe micul prinț George. Îmbrăcat în pantaloni scurți de culoare roșie și o bluză albă cu broderie roșie, prințul George, care va împlini doi ani pe 22 iulie, a fermecat din nou mulțimea, pe care a salutat-o făcându-i cu mâna. A purtat o ţinută asemănătoare cu cea în care tatăl său, prinţul William, a fost îmbrăcat în 1984 atunci când a mers la spital pentru a-l vedea pentru prima dată pe prinţul Harry, fratele său mai mic, care abia se născuse.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Evenimentul privat a avut loc în aceeaşi biserică în care a fost botezată şi prinţesa Diana. La ceremonie au fost prezenţi doar membrii apropiaţi ai familiei. În total, doar 21 de oameni au asistat la ceremonie.

Marele absent de la eveniment a fost prinţul Harry, plecat într-o lungă călătorie în Africa.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Este prima apariţie în public pentru Charlotte Elizabeth Diana de când a părăsit maternitatea, pe 2 mai. Totodată, este prima oară când familia ducilor de Cambridge a apărut în public în formula de patru.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

William și Catherine au ales cinci nași și nașe pentru Charlotte, printre care o verișoară a lui William din partea mamei, Laura Fellowes, și un văr al lui Kate, Adam Middleton. Ceilalți trei sunt prieteni apropiați ai cuplului. Pentru botezul lui George, ducii de Cambridge aleseseră șapte nași, între care s-a aflat un singur membru al familiei regale britanice, respectiv Zara Phillips.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Deşi ceremonia a fost una privată, admiratorilor familiei regale britanice li s-a permis accesul în zona din jurul bisericii St. Mary Magdalene din Sandringham. Astfel, câteva mii de persoane adunate în apropierea intrării în biserică au putut să o vadă pe micuţa prinţesă Charlotte şi pe ceilalţi membri ai familiei regale britanice la sosirea la ceremonie.

 

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Totodată, admiratorii familiei regale britanice au putut să-și facă selfie-uri şi fotografii cu aceştia. S-a încălcat astfel o regulă tradiţională care interzice publicului să îi fotografieze pe membrii familiei regale britanice în timp ce se duc la biserică. Această restricţie este ridicată, în general, doar în ziua de Crăciun.

 

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Însă prinţul William şi soţia sa, ducesa Catherine, care de obicei ţin foarte mult la respectarea intimităţii lor, au cerut ca această regulă „să fie relaxată” cu prilejul botezului fiicei lor. Astfel, oamenii au putut să facă fotografii cu ducele şi ducesa de Cambridge şi cu cei doi copii ai lor, prinţesa Charlotte şi prinţul George, scrie Mediafax.

Fotograful oficial al evenimentului a fost celebrul Mario Testino. El a realizat şi fotografiile oficiale de la logodna prinţului William cu Catherine Middleton în 2010.

 

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Prinţesa Charlotte, care s-a născut pe 2 mai, ocupă locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după bunicul - prinţul Charles, tatăl - prinţul William şi fratele ei mai mare - prinţul George.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri