GALERIE FOTO | Fețele sărăciei. Cum arată „apartamentele-sicriu” din Hong Kong

Data actualizării: Data publicării:
small

În Hong Kong pot fi văzute unele dintre cele mai luxoase clădiri din lume. Însă la antipodul bulei imobiliare se află imaginea sordidă a locuințelor sociale, unde săracii trăiesc în unități subdivizate puțin mai mari decât un sicriu, scrie The Guardian.

Potrivit cifrelor oficiale ale Departamentului de Recensământ și Statistică din China, în 2015 aproximativ 200.000 de persoane locuiau în 88.000 de unități subdivizate, cunoscut în argoul sectorului imobiliar și ca „apartamente-sicriu”. 200 de dolari costă chiria pe lună pentru acest tip de locuință.

Fotograful Benny Lam a documentat, într-un fotoreportaj tulburător, condițiile sufocante în care sunt obligați de împrejurări să-și ducă traiul aceste „comunități ascunse” din statistica sărăciei. 

Foto: Benny Lam
Foto: Benny Lam

Hong Kong este unul dintre orașele cu cea mai mare densitate a populației din lume, cu aproape 7.000 de locuitori pe kilometru pătrat. Această situație menține o continuă criză de spațiu. Nici cetățenii înstăriți sau chiar magnații nu se pot bucura de un spațiu mai mare în locuințele lor. 

Într-un astfel de mediu restrictiv, dezvoltatorii caută să rezolve problema spațiului prin înălțimile aiuritoare ale blocurilor, ca să poată compacta un număr cât mai mare de apartamente, făcând din peisajul urban o veritabilă ”pădure de beton”. 

Cât privește prețurile locuințelor, în 2015, un apartamente de 40 de metri pătrați costa în medie 750.000 de dolari, iar un apartament de 75 de metri pătrați fusese vândut la suma record de 3,2 milioane de dolari. 

Foto: REUTERS/Bobby Yip
Foto: REUTERS/Bobby Yip

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri