GALERIE FOTO. Fosta primă-doamnă Nancy Reagan a încetat din viață la 94 de ani

Data publicării:
nancy reagan 2004 - GettyImages-50950848

Nancy și Ronald Reagan, figuri de ceară la muzeul Madame Tussauds ©FOTO: Gulliver/GettyImages

Nancy Reagan a fost prima-doamnă a Statelor Unite între 1981 și 1989. Ronald Reagan, fost actor, a fost al 40-lea președinte al Statelor Unite.

Nancy Reagan locuia în Bel Air, la Los Angeles, și avea în ultimii ani probleme de sănătate. Cauza morții - congestie cardiacă.

A fost căsătorită timp de 52 de ani cu fostul președinte Ronald Reagan și se spune că au fost unul dintre cele mai îndrăgostite cupluri care au trecut pe la Casa Albă, scrie BBC News.

Fostul președinte Ronald Reagan a murit în 2004, după ce a fost bolnav de Alzheimer în ultimii ani ai vieții, iar Nancy i-a fost mereu o soție devotată. „Viața mea a început cu Ronnie”, mărturisea ea într-un interviu în 1998 pentru Vanity Fair.

Inițial, când a devenit primă-doamnă în 1981, Nancy Reagan a fost criticată pentru că a cheltuit mult pentru renovarea Casei Albe, dar ulterior a devenit una dintre cele mai îndrăgite soții de președinți ai Statelor Unite.

A trecut prin momente grele în 1981, când președintele Ronald Reagan a fost victima unei tentative de asasinat.

Nancy Reagan va fi înmormântată la Ronald Reagan Presidential Library din Simi Valley, California, alături de fostul președinte Reagan. Publicul va avea posibilitatea să-i aducă un ultim omagiu la biblioteca prezidențială, a anunțat un purtător de cuvânt.

Fostă actriță ea însăși, fără să fi ajuns însă sub luminile marilor reflectoare, Nancy David Reagan a fost criticată de-a lungul anilor pentru influența prea mare, în opinia unora, pe care ar fi avut-o asupra președintelui. „Fără Nancy, n-ar fi fost niciun guvernator Reagan și niciun președinte Reagan”, spunea Michael K. Deaver, cel care mult timp le-a fost consilier și prieten apropiat soților Reagan.

Ulterior a fost admirată însă pentru modul în care i-a apărat demnitatea și moștenirea politică, mai ales în timpul anilor în care Ronald Reagan a fost atins de maladia Alzheimer.

S-a născut la New York, la 6 iulie 1921. Tatăl său era dealer de mașini, iar mama sa, actriță, s-a recăsătorit ulterior cu un neurochirug. Nancy avea 28 de ani când a ajuns la Hollywood. Întâlnirea sa cu Ronald, care divorțase de un an de actrița Jane Wyman, va însemna începutul unei povești de dragoste care a durat peste jumătate de secol. „Când era ziua mea, a povestit la un moment dat Nancy, îi trimitea flori mamei, pentru a-i mulțumi că a făcut posibil ca eu să fiu cu el”. 

Căsătoria starletei cu cel supranumit „cowboy-ul de Hollywood" a avut loc în 1952. Înainte de a fi președinte cu două mandate, Ronald Reagan a fost reales de șase ori președinte al sindicatului actorilor americani.

Au avut doi copii: Patti, născută în 1952, și Ron jr., care s-a născut în 1958. 

Urmăriți o galerie foto care ilustrează povestea de dragoste de peste jumătate de secol a soților Reagan:

nancy si ronald in luna de miere - GettyImages-2855608
nancy si ronald in luna de miere - GettyImages-2855608

 ©FOTO: Gulliver/GettyImages

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri