GALERIE FOTO. Vladimir Putin, scufundări în Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
putin in batiscaf - kremlin-1.ru

Președintele rus Vladimir Putin s-a scufundat marți într-un batiscaf în Marea Neagră, în largul coastelor Crimeei, pentru a cerceta epave de corăbii bizantine. Kremlinul s-a grăbit să publice o galerie foto cu noua aventură prezidențială.

batiscaful lui putin - kremlin.ru
batiscaful lui putin - kremlin.ru

Președintele Putin a subliniat că această scufundare „este un foarte bun motiv pentru a se convinge încă o dată cât de adânci sunt rădăcinile istorice (ale Rusiei – n.r.), cât de adâncă este istoria relațiilor Rusiei cu întreaga lume”.

Nu este prima dată când Vladimir Putin efectuează scufundări în adâncul mărilor. În iulie 2013, postul de televiziune rus Pervîi Kanal a difuzat imagini cu președintele rus care a urcat la bordul unui batiscaf și s-a deplasat către fregata Oleg, care zace la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei (Marea Baltică).

De asemenea, în august 2011, Vladimir Putin, pe atunci premier, a fost prezentat de posturile de televiziune îmbrăcat în costum de scafandru și având în mâini două amfore antice, pe care le-ar fi descoperit chiar el, în timpul scufundărilor sale din golful Taman.

Tot liderul rus este protagonistul unor imagini spectaculoase în care învăța, de la bordul unui motodeltaplan, un stol de cocori să zboare, sau mângâia tigri și leoparzi și tranchiliza urși polari.

Vizita liderului de la Kremlin în Crimeea survine în contextul escaladării confruntărilor armate în estul separatist al Ucrainei. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat această vizită drept „o sfidare la adresa lumii civilizate”, precizează Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri