Gaza: Armistiţiul de 72 de ore nu a durat nici 72 de minute. Netanyahu: Operaţiunea va dura cât va fi necesar şi se va desfăşura cu toată forţa

Data publicării:
gaza-1

Operaţiunea militară în Gaza va dura atât cât va fi necesar şi se va desfăşura cu toată forţa - aceasta este declaraţia tranşantă a premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a precizat că ofensiva armatei se va extinde şi după distrugerea tunelurilor teroriste care se întind din Gaza până în Israel. Efectele confruntărilor sunt tulburătoare: cel puţin 300 de copii palestinieni au fost ucişi în cele trei săptămâni ale conflictului dintre Israel şi Hamas, a anunţat ONU. Între timp, oficialii israelieni acuză Hamas că a răpit un soldat, lucru pe care mişcarea islamistă îl neagă. Totul, după ce armistiţiul de 72 de ore anunţat vineri între cele două părţi nu a durat nici 72 de minute.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Armata israeliană a făcut publice câteva înregistrări cu distrugerea mai multor tuneluri folosite de militanţii Hamas, care se întindeau din Gaza până în Israel. Liderii de la Ierusalim spun că, până duminică seara, toate căile subterane cunoscute vor fi distruse.

Peste 300 de copii ucişi

Între timp, situaţia din Fâşia Gaza devine disperată, mai ales pentru copii. Potrivit ONU, peste 300 dintre cei peste 1600 de palestinieni morţi de la debutul operaţiunilor israeliene sunt copii.

Un soldat israelian a fost răpit. Barack Obama intervine pentru eliberarea sa

Armata israeliană şi-a intensificat atacurile în Gaza după dispariţia unui soldat de 23 de ani. Oficialii de la Ierusalim spun că militanţii Hamas s-ar fi infiltrat în Israel printr-un tunel şi l-ar fi răpit pe Hadar Goldin. "Aveam două misiuni principale: să eliminăm tunelele şi să rezolvăm ameninţarea rachetelor. Acum avem a treia componentă a misiunii: trebuie să-l aducem acasă pe soldat", a declarat Peter Lerner, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

De la Washington, a intervenit pentru soldat şi Barack Obama. "Vreau să fiu sigur că membrii Hamas înţeleg. Dacă sunt serioşi şi chiar îşi doresc să găsească o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii, soldatul trebuie eliberat necondiţionat cât mai curând posibil", a spus preşedintele SUA.

Intervenţia israeliană în Gaza şi numărul mare de morţi din rândul palestinienilor a provocat proteste în mai multe mari oraşe occidentale. La Washington, chiar în faţa Casei Albe, s-au adunat mii de oameni pentru a susţine cauza palestiniană. Proteste au fost şi la Berlin, unde sute de oameni au participat la un marş de susţinere pentru palestinieni. Iar în Cisiordania s-au produs adevărate lupte de stradă între mii de protestatari palestinieni şi soldaţii israelieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri