General Motors lansează cea mai ieftină mașină electrică de pe piață

Data publicării:
masina electrică

General Motors lansează, săptămâna aceasta, o mașină electrică în China, care se va vinde la un preț infim: 5.300 de dolari. Decizia companiei de a lansa autoturismul la un preț atât de mic vine după ce General Motors a primit mai multe subvenții guvernamentale și locale pentru reducerea emisiilor gazelor de seră, relatează CNN Money.

Înainte de acordarea subvențiilor, prețul mașinii era estimat undeva la 14.000 dolari. Autoturismul va avea două locuri și un motor electric de 39 de cai putere, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 100 de km/oră.

Denumită Baojun E100, mașina electrică are o autonomie de 160 de kilometri și este creată în special pentru traficul aglomerat din marile orașe. Autoturismul are un ampatament de 1,6 metri și o înălțime de 1,67 metri, așa că va fi ideală pentru șoferii care vor să se strecoare rapid prin ambuteiaje.

Mașina compensează pentru dimensiunile sale mici printr-un sistem de entertainment dotat cu un ecran de 7 inchi și un Wi-fi integrat. Toate mașinile vor avea senzori de parcare și un sistem de alertă care se activează atunci când în fața autoturismului se află pietoni.

Peste 5.000 de persoane s-au înscris pe o listă de așteptare pentru a cumpăra primele 200 de modele Baojun E100. Alte 500 de mașini vor fi disponibile la sfârșitul acestei săptămâni, iar vânzarea lor se va face pe sistemul „primul venit, primul servit”, a declarat un purtător de cuvânt al General Motors.

Inițial, mașina va fi vândută doar în provincia Guanxi, din sudul Chinei, însă General Motors vrea să extindă vânzările pe tot teritoriul Chinei, dacă încasările vor fi pe măsura așteptărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri