General NATO: Rusia şi Siria se folosesc de refugiați pentru a destabiliza Europa

Data publicării:
refugiati grecia GettyImages-511704126

Comandantul trupelor americane din Europa crede că Moscova şi Damascul se folosesc de refugiaţi pentru a pune la încercare unitatea bătrânului continent.

Europa continuă să se confrunte cu provocări de securitate din două direcţii. În primul rând din est, Europa se confruntă cu agresivitatea Rusiei, care reprezintă o ameninţare pe termen lung pentru SUA şi aliaţii şi partenerii noştri europeni. Rusia încearcă să-şi redobândească rolul de lider pe scena mondială. Rusia vede SUA şi NATO ca pe nişte ameninţări şi piedici în calea obiectivelor şi aspiraţiilor sale. Rusia vrea să ne distrugă unitatea şi să ne pună la încercare hotărârea”, a spus gen. Philip Breedlove, comandantul trupelor americane din Europa.

Generalul american atrage atenţia că exodul refugiaţilor este unul provocat intenţionat, dar şi unul care este folosit de terorişti ca să ajungă în Europa.

La sud, Europa se confruntă cu marea provocare a migraţiei în masă, stimulată de instabilitatea şi dezmembrarea unor state. Migraţie folosită de mişcări teroriste şi combatanţi străini. ISIS se răspândeşte precum cancerul şi ameninţă ţările europene şi pe noi cu atacuri teroriste. Brutalitatea sa a obligat milioane de oameni să fugă din Siria şi Irak, provocând o criză umanitară fără precedent”, a mai spus Philip Breedlove.

Alături de teroarea instaurată de gruparea teroristă Stat Islamic, ofensiva armatei guvernamentale siriene şi bombardamentele aviaţiei ruse împotriva populaţiei civile transformă şi ele milioane de oameni în refugiaţi, spune oficialul NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri