Ger năprasnic în Rusia și Ucraina. În Siberia au fost minus 51 de grade Celsius

Data publicării:
1912ger 20rusia-39405

Cumplit este şi în Rusia, unde termometrele au coborât la minus 51 de grade Celsius. Într-o singură zi, şase oameni au murit şi 220 au fost internaţi cu degerături.

Ninsorile puternice din Ucraina au fost urmate de un frig năprasnic, cu temperaturi de minus 20 de grade Celsius. Autorităţile au organizat 1.500 de puncte de ajutor în toata ţara, unde oamenii pot primi mâncare caldă.

Armata ucraineana a scos tancurile pe drumurile înzăpezite şi a reuşit să elibereze autostrada din apropiere de Liov, unde sute de maşini au rămas blocate timp de două zile.

În unele zone, nămeţii au împiedicat livrarea de ajutoare pentru sinistraţi. În nordul şi vestul ţării, sute de locuinţe au rămas fără curent electric.

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru zilele următoare, pentru că temperaturile vor continua să scadă în toată Ucraina.

Şi ruşii au parte de ger. În Siberia, termometrele au arătat minus 51 de grade Celsius. Şcolile au fost închise pentru că puţini oameni rezistă la asemenea temperaturi. Valul de frig a îngheţat şi Moscova.

Gerul din Moscova vine după ce, săptămâna trecută, ninsorile abundente au paralizat traficul în toată regiunea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri