Ger și furtuni. În sudul Statelor Unite e la fel de frig ca în Alaska

Data publicării:
iarna sua

Aşa-numitul vortex arctic, un curent de aer îngheţat venit de la Pol, a adus temperaturi fără precedent în ultimii 20 de ani în statele din Midwest. Din Colorado până în Michigan, autorităţile sunt în alertă maximă.

Gerul mă sperie, pentru că vom avea temperaturi care pot fi mortale sau pot pune viaţa în pericol”, a spus Greg Ballard, primarul din Indianapolis.

La Chicago, mercurul termometrelor a coborât în timpul nopţii până la minus 26 de grade. Pe aeroporul internaţional din oraş, peste jumătate din cursele aeriene au fost anulate, din cauza pistelor acoperite de gheaţă.

Sunt condiţii extrem de periculoase, de aceea cerem populaţiei să ţină cont de avertismente şi să ia măsurile necesare pentru a fi în siguranţă”, a spus Gary Schenkel, şeful serviciului de urgenţă din Chicago

În Atlanta şi Nashville, oraşe din jumătatea sudică a Statelor Unite, aerul este la fel de rece ca în Alaska. La St. Louis, frigul cumplit şi nămeţii au transformat traficul într-un coşmar.

Este o furtună periculoasă. Condiţiile de trafic sunt dificile, chiar imposibile. Sfătuim pe toată lumea să nu iasă pe şosele”, a avertizat Francis Slay, primarul din St. Louis.

În Minnesota au fost deja minus 40 de grade. Este atât de frig, încât sarea folosită pentru dezgheţarea drumurilor nu are efect. Toate şcolile au fost închise.

Cursurile au fost suspendate şi în multe localităţi din Wisconsin, Illinois, Indiana şi Iowa.

Meteorologii au anunţat că valul de aer rece se îndreaptă spre est, unde sunt aşteptate noi ninsori, iar gerul va persista până miercuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri