Germania afirmă că NATO își va relua în curând contactele diplomatice cu Rusia

Data publicării:
steinmeier22

Foto: presidency.ro

Germania a făcut mult timp presiuni pentru revenirea la un dialog cu Moscova. Miniștrii de externe ai statelor membre NATO au discutat marți problema, având în vedere faptul că se dorește o evitare a incidentelor periculoase precum doborârea recentă a unui avion militar rus de către aviația Turciei, un stat membru al Alianței Nord-Atlantice.

Șeful diplomației germane a declarat că miniștrii de externe i-au cerut secretarului general al NATO Jens Stoltenberg să facă pregătirile necesare pentru întrunirea Consiliului NATO-Rusia, care nu s-a mai reunit la nivel de diplomați din iunie 2014.

NATO și-a suspendat orice cooperarea practică cu Rusia după anexarea peninsulei Crimeea anul trecut, cu toate că unele contacte politice și militare au fost menținute.

Steinmeier a declarat că se așteaptă ca reuniunile la nivel de ambasadori să fie posibile din nou în curând.

Cu toate acestea, alți miniștri de externe ai NATO s-au arătat mai rezervați.

„Cum ar trebui mai exact să arate dialogul, urmează să se decidă”, a declarat ministrul slovac de externe Miroslav Lajcak. „Fie că ar trebui să fie în cadrul Consiliului NATO-Rusia sau într-o formă diferită, un anumit dialog este necesar”, a mai spus el, deși unii membri NATO din estul Europei s-au arătat prudenți în legătură cu o revenire la „business as usual” în relațiile cu Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri