Germania este pregătită să trimită rachete NATO la frontiera siriană

Data publicării:
5470708 20afp 20mediafax 20foto 20bulent 20kilic-33969

Armata germană, Bundeswehr, va mobiliza până la 170 de militari şi una-două baterii de rachete de tip Patriot în cadrul acestei misiuni NATO, precizează cotidianul.

Ministerul german al Apărării a anunţat sâmbătă că mai întâi este necesar un mandat NATO pentru ca Berlinul să examineze un asemenea angajament. Până în prezent, nu există o solicitare oficială din partea Turciei, a subliniat un purtător de cuvânt al ministerului, la Berlin.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, Ankara ar urma să adreseze o solicitare oficială în acest sens luni.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat luni că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să furnizeze asistenţă Turciei, o ţară membră a organizaţiei, în cazul în care conflictul din Siria se apropie de teritoriul său.

Turcia a anunţat săptămâna trecută că poartă negocieri cu NATO cu privire la rachete de tip Patriot, dar fără să prezinte o cerere oficială.

Forţe siriene şi rebeli au fost implicaţi în lupte dure şi sângeroase, în apropierea unui oraş de la frontiera turco-siriană. Mii de sirieni s-au refugiat în Turcia, care a consolidat apărarea de-a lungul acestei frontiere instabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri