Germania promite măsuri împotriva proliferării de mesaje rasiste pe Facebook

Data publicării:
refugiati imigranti GettyImages-1-2.9.2015

Sosirea în Germania a zecilor de aspiranți la azil politic este însoțită de o creștere a numărului de comentarii xenofobe pe internet. FOTO: Gulliver/Getty Images

Facebook Germania a anunțat într-un comunicat "trei noi măsuri pentru a face față rasismului pe platforma de socializare", printre care și un parteneriat cu o organizație ce supraveghează conținuturile postărilor. 

Ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, care a avut luni o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acțiuni. "Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)", a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcțiune eventuale măsuri, "dacă este posibil până la sfârșitul anului", a adăugat ministrul german. 

Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să "facă mai mult pentru ca rețeaua să nu devină o curte de recreație pentru extrema dreaptă". 

Grupul german a amintit că șterge "tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate și apelurile la violență", însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacționează suficient de repede. 

Pe lângă manifestații de solidaritate, sosirea în Germania, în ultimele săptămâni, a zecilor de aspiranți la azil politic este însoțită de o creștere a numărului de comentarii xenofobe pe internet. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri